Annetje Sminia

Haar achtergrond in HR en met name in recruitment, geeft Annetje unieke inzichten over motivatie en aantrekkelijkheid van zowel werkgever als medewerker. “Ongeacht de arbeidsmarkt, is uw A- speler er één die u niet mag verliezen. De kosten en het bedrijfsbelang, die met een sterke medewerker gemoeid gaan, zijn enorm” zegt ze. Veel werkgevers onderschatten de kosten voor het vinden, inwerken en succesvol maken van een vervanger. Het lijkt vaak alsof niemand verantwoordelijk is voor het behoud van medewerkers.

 

Zet Annetje aan tafel en je krijg de onderste steen boven. “Het intrigeert mij mateloos waarom en wanneer mensen besluiten te solliciteren. Wat was de trigger? Wat betekent het vertrek voor de latende organisatie? Het zegt ongelooflijk veel over de potentie van de medewerker én de werkgever.”

 

“Er is niet altijd tijd voor een stevige vinger aan de pols. Zaken als concurrentie, targets en groei gaan dan vóór. Ik zag al vele varianten.” Annetje kent haar weg binnen allerlei soorten organisaties. Van ambitieuze start-ups en hun snelgroeiende opvolgers tot Rijksoverheid en multinationals. Haar kracht ligt bij het maken van écht contact en het doorpakken naar de oplossing. Vaak een creatieve.

 

Naast haar werk voor Gateclosers, heeft Annetje graag veel aandacht voor haar gezin, sport en vrijwilligerswerk. In het voorjaar en in de zomer is ze actief als imker. “Een waanzinnige hobby. Hoe houd ik mijn volken productief en gezond? Ik leg dus wel eens parallellen tussen bedrijf en bijenkast. Heel verrassend.”

 

Annetje werkt in de regio Den Haag.

Gateclosers
Winthontlaan 200, Utrecht, Netherlands