Ard van Beek

Ard is een internationale no-nonsense recruitmentpartner met een geheel eigen stijl.

‘Het is mijn passie om talenten en kansen bij elkaar te brengen.’

 

Als eigenaar van Synaps Recruitment beschikt hij over het juiste gevoel voor klantbehoefte en levert hij maatwerkoplossingen. Als corporate recruiter is hij specialist op het gebied van stakeholder management en opereert hij op diverse niveaus, variërend van operationeel, C-niveau management tot op EU-niveau.

 

Ard is gewend om in de meest veeleisende situaties te werken. Door zijn brede internationale ervaring bij klanten als ASML, Honeywell, Credit Suisse, ABB, LONZA, SUN Microsystems, HCL, Johnson Controls, Netapp en T-Mobile heeft hij voor talloze uitdagingen gestaan en heeft hij geholpen veranderingen te stimuleren waar noodzakelijk.

 

Hij vindt het leuk om HR en recruitment vanuit een andere hoek te benaderen.

‘Mijn werk als gatecloser is de ideale gelegenheid om mijn eigen talenten voor een groter doel in te zetten en te ontwikkelen.’

 

Het belang van een gatecloser is niet voor iedereen zo duidelijk als het zou moeten zijn. Het gaat niet alleen om employer branding en bedrijfsconsolidatie om geen mensen kwijt te raken. Het gaat erom het menselijk kapitaal te waarderen als het belangrijkste vermogen van een onderneming en de medewerkers als zodanig te behandelen. Carrièreplanning en monitoren van medewerkers zijn essentiële instrumenten om waardevol talent te behouden.

 

Het is waarschijnlijk geen enkel probleem om mensen voor je bedrijf aan te trekken, zolang je hier maar voldoende in kunt investeren. Een gatecloser helpt je om de mensen die je wilt behouden, niet aan de concurrent kwijt te raken. Dit scheelt je bakken met geld. Ook draagt de gatecloser bij aan de medewerkerstevredenheid door ernaar te streven persoonlijke talenten optimaal in te zetten.

Gateclosers
Winthontlaan 200, Utrecht, Netherlands