Lydia Geelen

Lydia Geelen heeft ruime ervaring binnen het HR-vak, met name op het gebied van (corporate) recruitment. Ze heeft haar hbo-achtergrond aangevuld met diverse opleidingen op het vlak van personeelsmanagement, organisatieadvies, talentontwikkeling, NLP en coaching.

 

Na het behalen van haar bachelor Food & Business ging ze bij detacheringsorganisatie Brunel van start. Bij Brunel bekleedde ze diverse salesfuncties, gericht op human capital. Daarnaast was zij onder andere vestigingsmanager voor kantoor ’s-Hertogenbosch. Ze was hier eindverantwoordelijk voor 50 medewerkers binnen de ICT-expertise.

 

Haar focus ligt op proactieve werving op basis van social media, direct search (headhunting), netwerksearch en executive search. Hierbij heeft ze continu aandacht voor talent acquisition. Haar ervaring strekt zich uit over zowel nationale - als internationale organisaties in diverse branches en functies. Denk hierbij aan techniek, productie, R&D, (proces) technologie, inkoop handel, food en industrie.

 

Momenteel helpt ze bedrijven op basis van interim-recruitment, RPO, voor functies in midden- en hoger management en op directieniveau. Daarnaast verleent ze haar diensten in exclusieve werving & selectie-opdrachten. Dit te allen tijde vanuit organisatieadvies, zowel op nationaal- als internationaal niveau.

 

Lydia onderscheidt zich als resultaatgerichte, zelfstandige professional. Ze combineert daadkracht met betrokkenheid. Lydia is klantgericht, kwaliteitsbewust, gericht op samenwerking, waar nodig confronterend en authentiek. Ze wekt vertrouwen en is energiek.

Gateclosers
Winthontlaan 200, Utrecht, Netherlands