Melle Tuik

Melle is sinds begin deze eeuw actief in het HR-werkveld. Voornamelijk op het gebied van in- , door- en uitstroom (employer branding en arbeidsmarktcommunicatie, recruitment, management development, diversiteit en mobiliteit) aan de corporate kant. Melle heeft zich in de loop der jaren toegelegd op het vinden, binden, boeien en behouden, binnen zeer verschillende doelgroepen.

 

Als Manager Recruitment & Employer Branding binnen TNT (Post, Express & Logistics, destijds de grootste particuliere werkgever van Nederland) hield hij zich bezig met werving en selectie van stagiaires, graduates, (young) professionals en parttimers. Later kwamen hier ook diversiteit en mobiliteit bij. Als gatecloser, lang voordat de term werd uitgevonden, moest hij een verloop van 70% onder parttime postbezorgers terugdringen. Dat lukte door vooral aan de ‘voorkant’ maatregelen te treffen, maar ook door o.a. de introductie van speciale doelgroep programma’s.

 

In eenzelfde functie bij advocatenkantoor Baker & McKenzie, lag zijn focus op advocaten, fiscalisten en notarissen, inclusief staf en secretariaat. Daar was onder andere de uitdaging om de zogenaamde regrettable losses te reduceren, die aantoonbaar flinke verliezen opleverden. Ook daar lag een deel van de oplossing in het begintraject.

 

Naast deze specifieke opdrachten waren terugdringen en beheersen van verloop, het ‘gate closen’, altijd punt van aandacht, waardoor Melle een brede ervaring heeft met diverse doelgroepen in grotere, complexe organisaties. Hij past zich snel aan in elke omgeving. Zijn ervaring beslaat de zakelijke dienstverlening en productiebedrijven, maar ook non-profit en de (lokale) overheid hebben zijn interesse.

 

Melle is een energieke, enthousiaste persoonlijkheid, die verbinding maakt en zijn omgeving inspireert. Zijn kracht is om binnen organisaties met en tussen afdelingen draagvlak te creëren en vervolgens samen resultaten te behalen. Ook heeft hij jarenlange leidinggevende ervaring (staf en lijn). Hij houdt van het vak, omdat hier HR, marketing en communicatie samenkomen en hij zijn creativiteit, drang naar procesoptimalisatie en interesse in mensen kwijt kan. Een Insights® profiel van maart 2009 vermeldt onder andere: “Creatieve en toekomstgerichte visionair, welbespraakt en communicatief, wordt gezien als een positieve teamspeler, aanstekelijk enthousiasme, zorgt voor een hoog werktempo”. Verder is Melle ook gepassioneerd muziekliefhebber, radio host en DJ.

Gateclosers
Winthontlaan 200, Utrecht, Netherlands