Willeke Meijer

Willeke is een verbinder en bruggenbouwer pur sang. ‘Ik los geen HR-vraagstukken op, maar organisatievraagstukken’ is haar motto. Zij is er namelijk van overtuigd dat er in ieder bedrijfsvraagstuk een HR-component zit. Bij elk traject waarbij zij betrokken is, benadert zij HR altijd vanuit een bedrijfskundige invalshoek. De business is de basis, maar de medewerkers zijn de bouwstenen.

 

Haar expertise ligt op het vlak van in-, door- en uitstroom. Zij is een gatecloser, omdat het behoud van medewerkers van cruciaal bedrijfsbelang is. Met iedere vertrekkende medewerker, verdwijnt een stukje talent en geschiedenis uit het bedrijf. Daarnaast is een hoog personeelsverloop duur en beïnvloedt het de motivatie van de achterblijvers. Om maar te zwijgen van het extra werk dat dit telkens met zich meebrengt.

 

Met de werkzaamheden voor haar bedrijf, benadert zij organisatievraagstukken op een eigenzinnige manier. Zij trekt parallellen tussen het functioneren van organisaties en die van een wolvenroedel. Zij pakt adviestrajecten op met inhoudelijke kennis, humor en creativiteit.

 

Op dit moment verandert de arbeidsmarkt enorm snel. Willeke ziet dat het vinden van de juiste kandidaat voor vacatures steeds moeilijker wordt. Door haar jarenlange ervaring in de arbeidsbemiddeling, ervaart zij nu, dat het steeds belangrijker wordt voor organisaties om hun talenten in beeld te hebben en te zorgen dat de achterdeur goed dicht zit. Zij is uitermate geschikt als gatecloser, omdat zij door haar persoonlijke en gestructureerde aanpak in staat is snel inzicht in een organisatie te krijgen. Zij maakt makkelijk contact met mensen op alle niveaus binnen een organisatie, waardoor zij snel vertrouwen wint.

 

Zij heeft ervaring met grootschalige HR-projecten, zoals het herplaatsen van 300 medewerkers in een retail-organisatie en het werven van 350 cabin attendants voor een grote luchtvaartmaatschappij. Zij voelt zich het meest thuis in dynamische omgevingen. Haar ervaring én hart liggen vooral binnen de arbeidsbemiddeling, retail en logistiek.

Gateclosers
Winthontlaan 200, Utrecht, Netherlands