31 Jan Beste jongetje van de klas ook goede manager?

Beste jongetje van de klas ook goede manager?

Onderzoeksbureau Gallup heeft onderzoek gedaan bij meer dan een miljoen werknemers in de Verenigde Staten en daaruit bleek dat de nummer één reden voor mensen om hun werkgever te verlaten, een slechte direct leidinggevende is: "People leave managers, not companies”. Verder stelde Gallup vast dat teams die slecht geleid werden, gemiddeld 50% minder productief en 44% minder winstgevend waren dan teams die goed geleid werden.

Het beste jongetje (of meisje) van de klas

In veel organisaties krijgen de medewerkers die een kei zijn in hun vak, vaak het aanbod om manager te worden. Het beste jongetje (of meisje) van de klas krijgt dan de kans om leiding te geven aan een afdeling of team van mensen. Dat kan goed uitpakken, maar dit kan ook een enorm negatief effect hebben op de performance van de organisatie.

Door deze keuze raak je je beste medewerker op de afdeling kwijt. Die gaat namelijk managen en dat is wat anders dan hij/zij voorheen deed. Bovendien is het maar de vraag of iemand vanuit zijn/haar expertise ook de beste kwalificaties heeft om effectief te kunnen managen. Goede managers moeten namelijk de inhoud kunnen loslaten, maar wanneer je de beste bent in je vak, is het vaak erg moeilijk om ruimte te geven en te delegeren.

Demotiverend werkklimaat

Niet alleen Gallup heeft onderzocht wat de impact is van matig management. Ook Adviesbureau Hay Group heeft, na een wereldwijd onderzoek, geconstateerd dat 55% van de direct leidinggevenden een demotiverend werkklimaat creëert. In Nederland is dat zelfs nog erger: 68% van de medewerkers geeft aan dat zij door hun direct leidinggevende gedemotiveerd worden. En wij hoeven je niet te vertellen wat het effect is van ongemotiveerde medewerkers op de performance van je organisatie.

Een vak met afbreukrisico

Managen is een vak. Een vak met een groot afbreukrisico. Maar gelukkig ook een vak dat je kan leren, mits je de juiste attitude hebt. Wees daarom kritisch in je keuze voor een manager. Dat hoeft niet altijd het beste jongetje of meisje van de klas te zijn. En geef hem/haar de kans zich te bekwamen in dit vak. Dat is beter voor je werknemers en je aandeelhouders, maar zeker ook voor de manager zelf.

Bron: ISA Training

Gatecloser worden?

Winthontlaan 200, Utrecht, Netherlands